Beregning av din risiko for brudd med hjelpemiddelet FRAX
Klikk her for beregning

"Har jeg økt risiko for brudd?"
Klikk her for å ta osteoporosetesten

Etablering av lokalforening i Norsk Osteoporoseforbund.
Retningslinjer

7. aug.2017. Ferien er over for i år.

Av generalsekretær Jan Arvid Dolve

Vel overstått ferie til dere alle.

Kontoret er igjen betjent daglig av generalsekretær og av økonomisekretær Caroline som arbeider kun på onsdager. Gjennom årets ferie har vi daglig hatt telefoner og i 90 % av tilfellene har det vært i forbindelse med at vi like før ferien sendte ut purring på kontingenten. Det var nødvendig for å komme ajour med hvem som har betalt kontingent og ikke - dessverre.

Vi kan si - om vi ikke fikk tatt alle telefonene i ferien, eller besvart mailene,- dere sendte oss, så skal dere vite at alle som en er lest og registrert. Onsdag 9. aug går Caroline og jeg igjennom alle henvendelser fra ferien og foretar en oppdatering på økonomisystemet. Her er nok litt å gjøre i og med at det ble sendt ut hele 800 purringer. Innbetalingene er foretatt, men det er ikke lett når systemet ikke fanger opp hvem som er betaler. Derfor hadde "fru Nilsen" betalt 300 ganger og det blir jo feil. Men data er data! Datoen dere betalte er viktig for oss og vi er igang med registreringen.

Da ble det slik denne gangen og vi lærer av det både vi og økonomikontoret. På 3 dager kom 387 anrop og ditto mailer til kontoret vårt, på tross av kunngjøring om ferie etc. er skrevet i bladet, på FaceBook og på hjemmesiden.

Men fortvil ikke - vi hjelper dere og alle henvendelser er registrert som sagt.  Er vi i tvil ringer vi deg!

Informasjonstelefonen (4526 9111 tast 2), er åpen mandager og onsdager mellom 12.00 og 15.00. Økonomiskretæren (4526 9111 tast 4), er betjent onsdager. Øvrige dager treffer du generalsekretæren på 4526 9111 tast 1. Du kan og ringe generalsekretæren direkte på 4526 9444. Det er disse telefonene du skal bruke for å nå oss.

Pålogging medlem

Fakta om osteoporose (benskjørhet)

Osteoporose betyr at benvevet har mistet så mye kalsium (kalk) at det ikke lenger er så sterkt som før

Osteoporose anses av mange forskere som en risikotilstand og ikke en sykdom. Dette skyldes at begrepet omfatter alt fra tilstander med lav benmasse uten brudd til kronisk behandlingstrengende sykdom med flere brudd og store plager.

Noen har høyere risiko enn andre

Arv og gener har stor betydning. Spør mor og far

Kvinner rammes oftere enn menn

Sjelden før 55-års alderen

Rammer hele skjelettet

Ingen symptomer inntil osteoporotiske brudd er et faktum. Problemet er at du allerede kan ha mistet mye av benvevet før det oppstår et brudd.

Skjelettets benmasse og styrke reduseres gradvis

over tid slik at det kan oppstå brudd selv ved små

belastninger, særlig i hofte, håndledd og rygg

 

Har du spørsmål? Ring Osteoporosetelefonen!
Tlf. 45 26 91 11 - tast 2 (mandag og onsdag kl.12-15)
Se tidligere stilte spørsmål

Våre samarbeidspartnere

 

Takeda Logo 4C.pngm internett

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Copyright © 2010-2016 Norsk Osteoporoseforbund