Beregning av din risiko for brudd med hjelpemiddelet FRAX
Klikk her for beregning

"Har jeg økt risiko for brudd?"
Klikk her for å ta osteoporosetesten

Etablering av lokalforening i Norsk Osteoporoseforbund.
Retningslinjer

18.04.2017. Åpent møte i Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn - informasjon om Osteoporose-Beinskjørhet, torsdag 27.april kl. 17.00.

Norsk Osteoporoseforbund inviterer til informasjonsmøte om Osteoporose- Beinskjørhet i Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn, torsdag 27. april kl. 17.00.

Temaet er osteoporose - hva er det? - og hvordan behandles dette? Temaet har et generelt folkelig innhold, og skulle passe svært godt for de kvinner og menn som har det, eller lurer på om de har det. Også de som har osteoporose i familien en velkommen, da arvelighet er blant den største faktoren til denne sykdommen. Det vil bli ca. 1 times foredrag ved generalsekretær Jan Arvid Dolve.

Deretter vil Sykehusfarmasøyt ved sykehusapoteket i Skien, Tove Ytterbø, orientere om hvilke medikamentelle behandlingsformer som finnes i osteoporosebehandlingen. Total møtetid ca. 2 t 30 min.

Fra Porsgrunn lokalt, stiller Jorunn Lunde og Reidun Aleth Aaby Olsen som er forbundets kontaktpersoner. Spørsmål om møtet kan stilles Jorunn Lunde på tlf. 408 75 379.

Enkel servering. Møtet er gratis for interesserte personer, kvinner og menn, unge og eldre - fra hele distriktet. Anledning til å tegne medlemskap og sikre deg regelmessig informasjonsflyt om sykdommen.

Det er ønskelig for NOF å etablere en lokalforening i Porsgrunn- Skien-området, så tenk gjerne igjennom om du kan tenke deg å være med i en lokalforening som skal skape en faglig arena med medlemskvelder og informasjonsflyt.

Spørsmål kan også stilles til generalsekretæren i telefon 452 69 111- tastetrykk 1.

Velkommen til et informativt møte!

Pålogging medlem

Fakta om osteoporose (benskjørhet)

Osteoporose betyr at benvevet har mistet så mye kalsium (kalk) at det ikke lenger er så sterkt som før

Osteoporose anses av mange forskere som en risikotilstand og ikke en sykdom. Dette skyldes at begrepet omfatter alt fra tilstander med lav benmasse uten brudd til kronisk behandlingstrengende sykdom med flere brudd og store plager.

Noen har høyere risiko enn andre

Arv og gener har stor betydning. Spør mor og far

Kvinner rammes oftere enn menn

Sjelden før 55-års alderen

Rammer hele skjelettet

Ingen symptomer inntil osteoporotiske brudd er et faktum. Problemet er at du allerede kan ha mistet mye av benvevet før det oppstår et brudd.

Skjelettets benmasse og styrke reduseres gradvis

over tid slik at det kan oppstå brudd selv ved små

belastninger, særlig i hofte, håndledd og rygg

 

Har du spørsmål? Ring Osteoporosetelefonen!
Tlf. 45 26 91 11 - tast 2 (mandag og onsdag kl.12-15)
Se tidligere stilte spørsmål

Våre samarbeidspartnere

 

Takeda Logo 4C.pngm internett

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Copyright © 2010-2016 Norsk Osteoporoseforbund