Beregning av din risiko for brudd med hjelpemiddelet FRAX
Klikk her for beregning

"Har jeg økt risiko for brudd?"
Klikk her for å ta osteoporosetesten

Etablering av lokalforening i Norsk Osteoporoseforbund.
Retningslinjer

12.04.2017. Påskehøytiden er tid for lesing!

Om du er lei påskekrim og gamle ukeblader fra påskeferien i fjor, kan du finne mye interessant lesestoff på vår hjemmeside
www.nof-norge.no , her. Er du medlem kan du logge deg inn og få tilgang til 50 temaark om diagnosen osteoporose eller beinskjørhet. Og er du ikke medlem, men likevel interessert koster det lite å ta del i fellesskapet med de som har fått diagnosen. Det er medlemskontingenten som gir rom for å formidle kunnskap om sykdommen. Kunnskaper basert på erfaring fra andre medlemmer - og forskningen selvfølgelig!
For de av dere som har en mor eller far med diagnosen er det svært viktig å ha et bevisst forhold til forskningens faktum. Arvelighet er en stor årsak til denne diagnosen.
Vi skremmer ikke, men vil bare formidle realiteter fra forskningen. Og dere "andre" som er i faresonen pga medikamentbruk for andre sykdommer, kan også lære deg å forebygge "den tause sykdommen". Sekundærosteoporose - oppstår som et resultat av behandling for andre og mange lidelser. Det er slik at det sjelden medfører smerte å være beinskjør. Men du vet det kanskje ikke, eller - tenker over det? Det er først når bruddet er et faktum at det blir vondt og vedvarende vondt. Det er hjelp å få - eller veiledning å få,- ikke bare hos vårt forbund, men mye finner du også hos våre samarbeidspartnere som Takeda AS. Se også på deres hjemmeside www.takeda.no for å nevne én i denne omgangen.
Vær oppmerksom på denne sykdommen og øk livskvaliteten. Etter påske kan du ringe vår informasjonstelefon og motta veiledning av vår sykepleier med snart 20 års erfaring med sykdommen som rådgiver. Eller ring en likemann - en som er i "samme båt", Likemannen har egenerfaring og kan trygt være "erfaringskonsulent" for deg og godkjent av NOF som likemann, om du lurer på noe. Vi vil opplyse, vil vil hjelpe og veilede deg til en økt livskvalitet. God påske!

Pålogging medlem

Fakta om osteoporose (benskjørhet)

Osteoporose betyr at benvevet har mistet så mye kalsium (kalk) at det ikke lenger er så sterkt som før

Osteoporose anses av mange forskere som en risikotilstand og ikke en sykdom. Dette skyldes at begrepet omfatter alt fra tilstander med lav benmasse uten brudd til kronisk behandlingstrengende sykdom med flere brudd og store plager.

Noen har høyere risiko enn andre

Arv og gener har stor betydning. Spør mor og far

Kvinner rammes oftere enn menn

Sjelden før 55-års alderen

Rammer hele skjelettet

Ingen symptomer inntil osteoporotiske brudd er et faktum. Problemet er at du allerede kan ha mistet mye av benvevet før det oppstår et brudd.

Skjelettets benmasse og styrke reduseres gradvis

over tid slik at det kan oppstå brudd selv ved små

belastninger, særlig i hofte, håndledd og rygg

 

Har du spørsmål? Ring Osteoporosetelefonen!
Tlf. 45 26 91 11 - tast 2 (mandag og onsdag kl.12-15)
Se tidligere stilte spørsmål

Våre samarbeidspartnere

 

Takeda Logo 4C.pngm internett

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Copyright © 2010-2016 Norsk Osteoporoseforbund