Beregning av din risiko for brudd med hjelpemiddelet FRAX
Klikk her for beregning

"Har jeg økt risiko for brudd?"
Klikk her for å ta osteoporosetesten

Etablering av lokalforening i Norsk Osteoporoseforbund.
Retningslinjer

05.01.2017. Osteoporoseforum 2017 - et forum for fagpersonell 2. februar 2017

Nå er endelig programmet for vårt 6. osteoporoseforum klart.  Du kan se programmet og påmeldingsbestemmelser ved å trykke på bildet under. Forumet arrangeres på Oslo Universitetssykehus Aker HF, Auditoriet, 2. februar 2017.

Du kan klikke på bildet under og ta en utskrift. Ønsker du programmet tilsendt, kan du sende oss en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Osteoporoseforum02 2017 1

Merk at påmeldingen har bestemte kriterier som du finner under generelle bestemmelser i programbrosjyren. Følg disse, det hjelper oss veldig. Det er 6. gang vårt forbund arrangerer fagforum for leger, farmasøyter, reseptarer, sykepleiere, fysioterapeuter, bioingeniører, ergoterapeuter, radiografer, legemiddelkonsulenter og andre med relevant bakgrunn. Hver gang har det vært 100 gjester som er maks vi tar imot. Det er i skrivende stund litt uavklart om vi får noen fra politisk ledelse eller noen helsepolitikere til å bidra med et innspill av politisk karakter relevant for osteoporosepasienten. Det jobbes med saken. Osteoporoseforum er et fagforum for fagpersonell primært. Fagprogrammer holdet et høyt faglig nivå med forelesinger på norsk/dansk. Kontakt oss gjerne for informasjon utover det du selv kan lese deg til her. Påmeldingen sendes Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller kan og tas imot på telefon 4526 9444. Frist for påmelding er 30. januar 2017. Den er endelig. Påmeldingen lukkes ved fulltegning (sikkerhetsmessige årsaker). Velkommen til vårt osteoporoseforum. NOF holder DEG oppdatert i vårt fagfelt!

Pålogging medlem

Fakta om osteoporose (benskjørhet)

Osteoporose betyr at benvevet har mistet så mye kalsium (kalk) at det ikke lenger er så sterkt som før

Osteoporose anses av mange forskere som en risikotilstand og ikke en sykdom. Dette skyldes at begrepet omfatter alt fra tilstander med lav benmasse uten brudd til kronisk behandlingstrengende sykdom med flere brudd og store plager.

Noen har høyere risiko enn andre

Arv og gener har stor betydning. Spør mor og far

Kvinner rammes oftere enn menn

Sjelden før 55-års alderen

Rammer hele skjelettet

Ingen symptomer inntil osteoporotiske brudd er et faktum. Problemet er at du allerede kan ha mistet mye av benvevet før det oppstår et brudd.

Skjelettets benmasse og styrke reduseres gradvis

over tid slik at det kan oppstå brudd selv ved små

belastninger, særlig i hofte, håndledd og rygg

 

Har du spørsmål? Ring Osteoporosetelefonen!
Tlf. 45 26 91 11 - tast 2 (mandag og onsdag kl.12-15)
Se tidligere stilte spørsmål

Våre samarbeidspartnere

 

Takeda Logo 4C.pngm internett

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Copyright © 2010-2016 Norsk Osteoporoseforbund