Beregning av din risiko for brudd med hjelpemiddelet FRAX
Klikk her for beregning

"Har jeg økt risiko for brudd?"
Klikk her for å ta osteoporosetesten

Etablering av lokalforening i Norsk Osteoporoseforbund.
Retningslinjer

Julen 2016 - medlemskontingenten for 2017.

Kjære alle medlemmer, tillitsvalgte , likemenn og våre forbindelser i 2016.

Forbundsstyret og administrasjonen har absolutt gleden av å ønske våre forbindelser er riktig god jul og et godt nytt år.

Vi går et nytt år i møte med store utfordringer og trenger alle våre forbindelser sin støtte i vårt arbeid med å få vårt budskap frem til alle. Nylig deltok NOF i et møte med melk.no som lanserte en stor undersøkelse om ungdom og kalsium. Her er nivået lavere enn det burde være. Det er bekymringsfullt. Særlig fordi dette fort kan bli den gruppen vi også må vie oppmerksomhet i fremtiden.

Våre medlemmer som teller rundt 3 000, og alle de nesten 300 000 menneskene som statistisk sett er benskjøre i Norge, har alle plager idag de kunne vært foruten, som de mottar behandling for. Alle undrer de seg over hva de kunne gjort annerledes for å unngå et liv med sykdommen. Den ungdomsgruppen melk.no tok opp og visste til i sitt møte denne uken, er en gruppe vi er bekymret for. Vi ser idag at de som får påvist osteoporose blir yngre og yngre. Skal vi etablere en egen ungdomsgruppe? Ja det er ikke utenkelig.

Vi håper at alle foreldre til barn i gruppen 12 til 15 år kan tenke over hvor mye ungdommen får i seg av viktige mineraler - som kalsium. Bare 30 til 40 % av denne gruppen oppgir at de drikker melk og melkeholdige produkter daglig. Det er nå bein bygges, bein som skal være livet ut.

NOF har fortsatt en stor oppgave foran seg og vil gjerne ta del i informasjonsarbeidet innen barnehager og skoler. Et riktig kosthold i ung alder er viktig i fremtiden for at livskvaliteten skal bli den beste.

I vårt blad nr 4 som kom ut nå før jul står det mer om "ungdomsgruppen", skrevet av professor Jorunn Sundgot Borgen, som er professor ved Norges Idrettshøyskole. Artikkelen er tidligere publisert i melk.no. Det er viktig at foreldre til denne generasjonen tar tak og hjelper sine barn til å bygge god beinkvalitet.

I bladet finner du mye annet stoff vi tror er viktig for god beinhelse og dermed god livskvalitet. Til foreldrene med barn og ungdom i huset ønsker vi å si: ta beinhelsen på alvor! Kalsium er det viktigtse mineralet for god beinbygning.

Medlemkontingenten for 2017 gikk også i posten denne uken. Støtt oss i vårt arbeid.

Vi ønsker dere alle en riktig god jul og et nytt "kalsiumrikt" nyttår!

 

Pålogging medlem

Fakta om osteoporose (benskjørhet)

Osteoporose betyr at benvevet har mistet så mye kalsium (kalk) at det ikke lenger er så sterkt som før

Osteoporose anses av mange forskere som en risikotilstand og ikke en sykdom. Dette skyldes at begrepet omfatter alt fra tilstander med lav benmasse uten brudd til kronisk behandlingstrengende sykdom med flere brudd og store plager.

Noen har høyere risiko enn andre

Arv og gener har stor betydning. Spør mor og far

Kvinner rammes oftere enn menn

Sjelden før 55-års alderen

Rammer hele skjelettet

Ingen symptomer inntil osteoporotiske brudd er et faktum. Problemet er at du allerede kan ha mistet mye av benvevet før det oppstår et brudd.

Skjelettets benmasse og styrke reduseres gradvis

over tid slik at det kan oppstå brudd selv ved små

belastninger, særlig i hofte, håndledd og rygg

 

Har du spørsmål? Ring Osteoporosetelefonen!
Tlf. 45 26 91 11 - tast 2 (mandag og onsdag kl.12-15)
Se tidligere stilte spørsmål

Våre samarbeidspartnere

 

Takeda Logo 4C.pngm internett

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Copyright © 2010-2016 Norsk Osteoporoseforbund